Jelentkezés SZM1 módszertani továbbképzésre

A továbbképzés célja: A sportmászó sportoktatók és sportedzők felkészítése az MHOK által bevezetett modulrendszerű hegymászó képzés Sziklamászó 1 (SZM1) moduljának oktatására. A továbbképzés minimális hallgatói létszáma 4 fő.

A továbbképzésen csak érvényes szövetségi tagegyesületi tagsággal lehet részt venni.

A továbbképzés menete:

1. A jelentkezők először egy ún. kompetencia felmérésen vesznek részt, amelyben az MHOK részéről biztosított 3 fős vizsgabizottság felméri a jelentkezők releváns sportszakmai tudását (SZM1 tanfolyam teljes ismeretanyaga) és egyénenként javaslatot tesz a képzés folytatására. Elutasítás esetén a jelentkező a következő továbbképzési alkalomra jelentkezhet.

2. A képzésbe bekerült hallgatók önálló felkészülésben elsajátítják a képzést vezető oktatók által biztosított MHOK szakmai anyagot, legkésőbb a gyakorlati oktatási alkalmak kezdetéig. Ehhez az MHOK kijelölt oktatói segítséget nyújtanak és igény esetén online konzultációval is támogatják a felkészülést.

3. Egy elméleti és egy teljes gyakorlati oktatási napon a hallgatók elsajátítják az SZM1 tanfolyamok specifikus oktatási módszertanát, tipikus tanfolyami szituációkat, vészhelyzeteket és azok megoldását.

4. A gyakorlati nap sikeres elvégzése után a hallgatók másnap gyakorlati vizsgát tesznek. A sikeres vizsga után a sportmászó sportoktató/edző kolléga az MHOK SZMSZ-ben deklarált jogállású tagjaként SZM1 tanfolyamot oktathat, melyeken jogosult az MHOK és az SZM1 logók használatára.

A kompetencia felmérés időpontja: 2024.05.07, 17:00, budapesti helyszínen, ami legkésőbb egy héttel a felmérés időpontja előtt kerül meghirdetésre.

A továbbképzés elméleti időpontja: 2024.05.28, 18:00, az online előadás 3 órát vesz igénybe

A továbbképzés gyakorlati időpontja és helyszíne: 2024.06.01-02, Bajót, Öreg-kő

A továbbképzés költsége: 100 000 Ft, ami nem foglalja magában az utazási költségeket, ellátást.

A továbbképzés jelentkezési határideje: 2024.04.30.

Jelentkezni ezen az űrlapon lehet.

Posted in Hírek.

Vélemény, hozzászólás?