Kiegészítő tanfolyamok

JÉGMÁSZÓ TANFOLYAM (JM)
A tanfolyam során megismeritek és elsajátítjátok a vízjégen történő mászás technikáit. Megismeritek a jégmászáshoz szükséges felszerelést, megtanuljátok annak használatát. A tanfolyam lefedi a jégen való biztosítás módszereit: köztes pontok kialakítását jégcsavarral/anélkül, a standépítést és a biztonságos ereszkedési pontok kiépítését jégen. A tanfolyam tipikus időtartama egy teljes hét és 1000 méter tszf. magasság környéki vízjegeken (befagyott vízeséseken) zajlik.
SÍTÚRA TANFOLYAM (ST)
A tanfolyam átöleli a túrasízés technikai oldalait, a felszerelés megfelelő használata mellett a felfelé haladás technikáját meredek terepen és a lesíelés sajátosságait. Nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos útvonalválasztásra, a helyszíni stabilitási tesztek oktatására, lavinakeresési gyakorlatokra és a lavinajelentés, meterológia helyes értelmezésére. A tanfolyamon legalább jó sítudással rendelkező jelentkezők vehetnek részt. A tanfolyam időtartama 5 nap, helyszínéül sítúrázásra alkalmas középhegységi vagy alpesi helyszín szolgál.
MAGASHEGYI TÉLI (MHT)
A tanfolyam célja a technikailag kevésbé igényes téli csúcsmászásokhoz szükséges módszerek megismerése, elsajátítása. Időtartama az oktatótól függően 2 - 5 nap, jellemzően 1500 méter tszf. feletti, téli, alpesi körülmények között.
ALPESI TÉLI 2 (AT2)
A kurzuson a modern mix mászás technikáit sajátíthatjátok el. Megismeritek a mix mászáshoz szükséges felszerelést, az eszközök használatát, esetleges modifikációját. A cél a téli mászás kombinált terepen: behavazott repedéseken, fagyott fűcsomókon, lejegesedett sziklán, biztosítás kombinált utakban. Haladó szintű kurzus! Időtartam legkevesebb 5 nap, téli alpesi körülmények között.
MESTERSÉGES MÁSZÁS 1 (MM1)
A tanfolyam során elsajátítjátok a mesterséges mászáshoz szükséges alapokat. Megismerkedtek azzal a felszereléssel, amely elegendő rövidebb és kevésbé veszélyes mesterséges szakaszok leküzdéséhez. A tanfolyam időtartamát az oktató határozza meg, helyszíne középhegységi vagy objektív veszélyektől mentes alpesi mászóhely.
MESTERSÉGES MÁSZÁS 2 (MM2)
A tanfolyam célja hosszú, technikás, esetenként kockázatos mesterséges mászóutak megmászásához szükséges felszerelések és technikák elsajátítása. Haladó szintű tanfolyam! Időtartamát az oktató határozza meg, helyszínéül olyan alpesi mászóhelyek szolgálnak, ahol jellemzőek a több kötélhosszas, igényes mesterséges mászóutak.
HALADÓ SPORTMÁSZÓ (HSp)
A képzés során a résztvevők nittek által biztosított, minél nehezebb sportmászó utak leküzdéséhez szükséges mászótechnikai elemeket, felszereléseket, technikai trükköket, speciális edzésmódszereket és etikát ismerhetnek meg. A képzés időtartama 4 nap, helyszíne középhegységi sportmászóhely.
HALADÓ TRAD TANFOLYAM (HTrad)
Haladó tradícionális biztosítástechnikát oktató kurzus. Haladó aktív és passzív ékhasználat. Mászás, standépítés, és ereszkedés teljesen clean utakban. A tanfolyam időtartamát az oktató határozza meg, helyszíne clean utakat kínáló középhegységi vagy objektív veszélyektől mentes alpesi mászóhely.